Çukurova nerededir nereye bağlıdır? Çukurova Bölgesi ve İlçesi

Güncellenme: Soru/Yorum: 0
Çukurova ilçesinin nerede olduğunu gösteren harita
Adana iline bağlı Çukurova ilçesinin Türkiye Haritasındaki konumu
Çukurova, Türkiye'nin güneyinde Akdeniz bölgesinde bulunan Adana ilinin yaklaşık 389.319 (2021) nüfuslu bir ilçesidir. Adana'nın merkez ilçelerinden biri olan Çukurova ilçesi, Adana ilçelerinden kuzeyinde Karaisalı, doğusunda Sarıçam ve güneyinde Seyhan ilçeleriyle birlikte güneybatısında da Mersin'in Tarsus ilçesiyle komşudur ve il merkezine 14 km uzaklıktadır. Enlem ve boylam koordinatları sırasıyla 37.053243 35.246517 olan ilçenin yüz ölçümü 250 kilometrekare, deniz seviyesinden yüksekliğini ifade eden rakım değeri de ~ 133 metredir.

(Nüfus verisi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 31 Aralık 2021 tarihli adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına, yüz ölçümü değeri Harita Genel Müdürlüğü 2014 yılı itibari yüz ölçümleri verilerine, enlem, boylam ve rakım verileri de ilçe Kaymakamlık konumuna dayalıdır)

Türkiye haritasında Çukurova Bölgesinin gösterimi
Türkiye Haritasında Çukurova Bölgesi
Ayrıca Çukurova, fiziki alan olarak kuzeyde ve batıda Orta Toroslar, doğuda Amanoslar ve güneyde de Akdeniz ile çevrili olan, Çukurova ilçesiyle birlikte üzerinde yer aldığı Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerinin de tamamını kapsayan ve tarıma oldukça elverişli olmasıyla bilinen coğrafi bir bölgedir.
( 0 soru/yorum )