Posof nerededir nereye bağlıdır? Posof hangi ilin ilçesidir?

Güncellenme: Soru/Yorum: 2
Posof ilçesinin nerede olduğunu gösteren harita
Ardahan iline bağlı Posof ilçesinin Türkiye Haritasındaki konumu
Posof, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan Ardahan ilinin yaklaşık 6.448 (2021) nüfuslu bir ilçesidir. Ancak ilçenin güneybatı ucu Karadeniz sınırları içindedir. Posof ilçesi, güneyinde Ardahan'ın Hanak ve Damal ilçeleriyle birlikte batısında Artvin'in Şavşat ilçesiyle de komşudur. Kuzeyiyle Ardahan'ın Gürcistan sınırındaki ilçelerinden olan Posof, il merkezine de yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Enlem ve boylam koordinatları sırasıyla 41.509130 42.727739 olan ilçenin yüz ölçümü 583 kilometrekare, deniz seviyesinden yüksekliğini ifade eden rakım değeri de ~ 1538 metredir.

(Nüfus verisi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 31 Aralık 2021 tarihli adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına, yüz ölçümü değeri Harita Genel Müdürlüğü 2014 yılı itibari yüz ölçümleri verilerine, enlem, boylam ve rakım verileri de ilçe Kaymakamlık konumuna dayalıdır)
( 2 soru/yorum )

Soru ve Yorumlar: 2


Anonim:
Posof iklim olarak karadeniz bölgesi gibidir 12 ay yagmur yagar kışları kar
22/9/21 09:55
ATALAY:
posof nadide özellikleri olan güzel ilçelerden biri..insanların merhameti,içtenliği,vefası ,sevgisi,doğruluğunu -tanıyanlar-anlamıştır..el değmemiş doğal güzellikleri,tabiatın bütün renkleri ilçenin tanıtımına katkı sağlamıştır.1068 de alaslan,1555 de kanuni, 1921 de halitpaşa bölgeyi kurtarırken de sanırım değişmemiş..Çeşitli(balık,bitki,muhtelif hayvanlar,arıcılık,doğal meyva-elma-,peynir,bal,arı,camıleri,göllleri kuşları,yemekleri-hıngal.fetir.bişi.katmer.sinor.cncarçorbası.el sanatları,kemer biçak vs-mesire yerleri halk oyuınları.yaylaları,güzel köyleri,sınır kapısı,yaz/kış güzellikleri,soğuk suları,.aşıklık -zülali müdami gelenekleri..vs..görülmeye tadmeye yaşamaya değer özelliklerindendir.hükumetler burayı unutmuş olsa da bilenler unutmuyor,ayrılanlar özlüyor.
14/11/21 18:20