Güvenmek ne demektir? İlgili atasözleri deyimler ve anlamları

Güncellenme: Soru/Yorum: 2
Arkadaşlarına güvenip kendini geri geri onların kucağına bırakan genç
Güvenmek
Birinin kendisinden bekleneni yapacağına inanmak, yapacağından emin olmak, güven duymak: Güvenmek; tamamen teslim olmaktır karşındakine; vücudunun her hücresiyle. Herkese güvenmek, defalarca kandırılmayı getirir, defalarca kandırılmaksa hiç kimseye güvenmemeyi (M. Gönen).



İlgili deyim ve atasözleri


İçinde "güvenmek" kelimesi geçen atasözü deyimler ve açıklamaları:

  • Güvendiği dağlara kar yağmak (Güvendiği dal elinde kalmak): (deyiminin anlamı) Yarar umduğu kimseden ya da şeyden iyilik gelmemek, umduğunu bulamamak.
  • Güvenme dayına, azık (ekmek) al yanına: İnsanın kendisini ilgilendiren önemli işler başkalarına havale edilmemeli, insanın bizzat kendisi ilgilenmelidir.
  • Güvenme (inanma) dostuna, saman doldurur postuna: (atasözünün anlamı) Dost sanılan birçok kimsenin, kendilerine duyulan güvenden yararlanarak, daha kolaylıkla, büyük kötülükler yapabileceklerini unutmamak gerekir.
  • Güvenme varlığa, düşersin darlığa: İnsan varlıklı durumuna güvenerek har vurup harman savurmamalı, bir gün darlığa düşebileceğini düşünerek hesaplı ve tutumlu davranmalıdır.

Bakınız Güven ile ilgili deyimler ve anlamları.
( 2 soru/yorum )

Soru ve Yorumlar: 2


Anonim:
allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
15/12/11 19:42
Anonim:
hiç bi dostunuza güvenmeyin hee hepsi düşman çıkar güvenme dostuna saman doldurur postuna kazık yersin sonra 26.4.2021 korona var lanet olsun bitsin de gezelim
26/4/21 10:26