Yeni nesil e-atasözleri ve güzel sözler

Güncellenme: Soru/Yorum: 1
Atasözleri ve deyimlerin çoğunun hatta hepsinin kimler tarafından söylendiği meçhuldür. Atalarımız deyip geçeriz. Kimler tarafından söylendiğinin bilinmemesi aslında bir bakıma bu sözleri söyleyen kişi sayısının oldukça fazla olduğunun bir göstergesi olabilir. Yani binlerce atamız tarafından söylenmiş olabilir.

Eskiden insan beynini meşgul edip düşünmeyi tatile çıkaracak günümüzdeki gibi teknolojik ve medyatik etkiler yoktu. İnsanlar gerekse kendi başlarına gelen gerekse başkalarının başına gelen olayları tetkik edip iyice inceleyip bunlardan ders çıkarırlardı. Bu vakalar üzerinde oldukça fazla tefekkür edebiliyorlardı ve bu tefekkürü edecek oldukça fazla zamanları da vardı.

Sonuç olarak bu düşünme sonucunda insanların kendilerini büyük hataların içinde bulmamaları, hayatlarından maksimum faydayı sağlamaları için üç beş kelime ile formüle edilmiş ve adeta içinde bulunulan durum için kısa menzilli kader özelliği taşıyabilen sözler söylüyorlardı.

Eğer bizlerde yeterince düşünürsek bizlerde yeni atasözleri ortaya çıkarabiliriz. Evet belki bizde bir ata olabiliriz. Sizin de uzunca bir süre aklınızda tuttuğunuz, kimselere söyleyemediğiniz kendi atasözleriniz varsa bunu bizimle paylaşın. Bunu eski bir atasözünü günümüze göre uyarlayarak veya ekleme yaparak da yapabilirsiniz.

Kıymetli sözlerinizi ve dilerseniz isminizi de ekleyerek bunu yorum kutusuna bırakmanız, sözünüzü yeni nesil atasözü listemize eklememiz için yeterlidir.


Yeni nesil e-atasözleri ve güzel sözler


  • Atomun parçalandığını görmek son kez görmektir.
  • Dikensiz gül arayan gülsüz kalır.
  • Kabe de kıble soranın vay haline.
  • Olmadı mı? Yeniden başlat.
  • Parası az olanında derdi para, parası çok olanın da derdi para.
  • Sevginin ömrü, sevgilide ki sevilen şeyin yerden yüksekliğiyle doğru orantılıdır.
  • Bazen hiçbir şey yapmamak yapılacak en iyi şeydir.
( 1 soru/yorum )

Soru ve Yorumlar: 1


Anonim:
Türk öğün çalış kaytarma :)
21/3/14 17:46