Epizot nedir ne demektir? Anlamı

Güncellenme: Soru/Yorum: 4
  1. Bir roman veya hikayede olay, hadise.
    Hikayede ikinci epizot bir fazilet sahnesidir.
  2. (edebiyat) Bir öykü, roman ya da şiirde asıl olaya karışan ikincil olgu.
    Mesela; Mahiri'nin Şam'a gidip maşuku ile buluşması ve sonra ayrı düşmesi sonucu, ilk hanımını ve kızlarını özleyerek memleketine dönmesi epizodu, eski hikayelerde görülen orijinalliğini muhafaza etmektedir.
  3. (tiyatro) Eski Yunan tragedyalarında iki koro şarkısı arasındaki bölüm.
( 4 soru/yorum )

Soru ve Yorumlar: 4


Anonim:
Adınız gibisiniz, yani lâfta kalan sözlük.. Öyle bir sözlük ki "ya da" bağlaçlarını tek bağlaç haline getirip "YADA" yapan sözlük(!).
18/10/16 20:45
admin:
iyi misiniz?
19/10/16 04:08
Anonim:
Ben de sorun yok, sorun sizde.. BKNZ: "roman yada şiirde.." Aha buradaki "yada"da!.. Umarım anlaşılmıştır!..
19/10/16 16:44
admin:
Küçücük bir hata için verilen emeklere bu şekilde ithamlarda bulunmak kendini iyi hissetmeyen birisinin yapacağı bir iş olduğu için sormuştum -iyi misiniz?- diye. Her neyse ben şükür ki bugün kendimi iyi hissettiğim ve yaşınıza hürmet etmem gerektiği için iyi şeyler yazmak istedim.

TDK'da mı çalışıyorsunuz, TDK'ya yakın bir yerde mi oturuyorsunuz bilmiyorum. Yada'ya neden bu kadar takıldınız onu da bilmiyorum. Yani ayrı yazınca anlamı elma iken birleşik yazınca anlamı birdenbire değişip armut olmuyor sonuçta.

Hata yapmak insanoğlunun adeta bir görevi gibidir. Hata yapmamak hatalar yaparak öğrenilir. Hatayı düzeltmek için yapıcı olmak lazımdır; yıkıcı değil.

Sizce yukarıdaki "yada" hatasının düzelmesi için yaptığınız ilk yorum mu daha etkili olur, yoksa "Yazınızda bir hata buldum, lütfen bunu düzeltin" demek mi? İkinci yorumunuza ise diyecek hiçbir şey bulamıyorum.
19/10/16 18:41