Müstakil nedir? Müstakil ev ne demektir? Anlamları

Güncellenme: Soru/Yorum: 0
Önüne bir otomobil park edilmiş olan bahçeli müstakil ev ya da villa modeli
Müstakil ev
  1. Bağımsız: Müslüman Türkler, önce Abbasi devletinin askeri, idari, ilmi ve kültürel sahalarında çeşitli görevler aldılar; daha sonra da müstakil Müslüman Türk devletleri kurmak suretiyle, İslam-Türk tarihini başlattılar.
  2. Kullanım yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız, tek başına: Spor salonunun okulla bağlantısı kesilip müstakil bir bina haline getirilmişti.
  3. Bir şeyle ilgisi, bağı, bağlantısı olmayan: Buraya geldiğinde yazar, bu konuyu başlı başına ele alıp müstakil ve geniş bir eser şeklinde yazmaya başlamıştır.
  4. Ayrı, özel, başlı başına: Kıyamet gününde neler olup biteceğini, nasıl bir değişikliğin olacağını Kur'an-ı Kerim müstakil sureler halinde genişçe haber vermektedir.


  • Müstakil ev: Bir apartman dairesi olmayan, alt ve üst katlarında komşu olmayan, genellikle mülkiyetinin bir kişiye ait olduğu, içinde bir kişinin veya en fazla bir ailenin yaşadığı bir veya birkaç katlı ev: Memleketlerindeki müstakil, geniş, güzel ve bahçeli evlerini satıp İstanbul'a gelmişlerdi. (örnek cümle)
( 0 soru/yorum )