Transatlantik nedir ne demektir? Anlamı

Güncellenme: Soru/Yorum: 0
Harita üzerinde transatlantik yazısı

  1. (sıfat) Atlantik Okyanusunu aşan: 1931 de Boardman ve Polando, New York'tan İstanbul'a kırk dokuz saatte uçarak yeni direkt transatlantik uçuş rekorunu kırmışlardır. (Toplumsal Tarih)
  2. Gece deniz üzerinde ışıkları yanan Transatlantik ve büyük cruise yolcu gemisi Queen Mary 2
    Transatlantik ve cruise yolcu gemisi Queen Mary 2
    (isim) Atlantik Okyanusunu geçebilecek nitelikte olan ve Amerika ile Avrupa (ya da Amerika ile Afrika) arasında çalışan yolcu gemisi: 2019 yılı itibariyle, transatlantik gemisi olarak çalışan tek yolcu gemisi ve aynı zamanda dünyanın da ikinci büyük gemisi olan Queen Mary 2'dir.
  3. Atlantik Okyanusunun ötesinde yerleşik veya Atlantik Okyanusu ötesiyle ilgili: Öte yandan, son yıllarda sayıları giderek artan bir dizi transatlantik gerginlik dosyası var... (İlgili cümle kaynağı: B. Kaleağası)
  4. Atlantik Okyanusunun her iki tarafındaki ülkelerin birbirlerine göre durumu: 1998 yılının Mayıs ayında Londra'da gerçekleştirilen ABD-AB zirvesinde Yeni Transatlantik Gündem geliştirilerek, Trans-Atlantik Ekonomi Ortaklığı başlatıldı. (AB Ansiklopedisi)
  5. Atlantik Okyanusunu kateden kargo, bilgi veya iletişimi sınıflandırmada kullanılan terim: İlk transatlantik kablo 1866 yılında ABD ve Avrupa arasına döşenmiştir.
( 0 soru/yorum )