Panda nedir? Kısaca


Bir panda yavrusu bambu yerken
Bambu yiyen sevimli bir panda yavrusu
Panda, göz çevresi ve kulakları siyah, genel olarak postu siyah-beyaz, uzunluğu 100 - 150 cm, ağırlığı yaklaşık 100 kg, iri yapılı, tembel ve yavaş hareket eden, Çin ve Tibet'te yaşayan, bugün bilinen hayvanlar arasında en az rastlanan ve dünya üstünde 1000 - 1100 civarı yaşadığı tahmin edilen ve nesli tükenme tehlikesi altında olan sevimli bir ayı türüdür. Etçiler takımından olmasına rağmen çoğunlukla bambu ile beslendiği için otçul da sayılan pandalar yediklerinin çok azını sindirebildikleri için günün 12 - 14 saatini beslenmeye ayırırlar.

Yetişkin bir panda oturarak bambu yerken
Yetişkin panda

Yorumlar hemen yayınlanır. Ancak "lütfen" kanuni ve ahlaki kurallara uymaya önem gösterin.