Sansar nedir ne demektir? Sansar Hayvanı

Güncellenme: Soru/Yorum: 0
Ağaçta sansar hayvanı
Sansar
Sansar, sansargillerden, küçük, etçil ve otçul beslenen, kürkleri değerli hayvanların ortak adıdır. Sansargiller etçiller takımından, uzun yapılı, kısa bacaklı, koku bezleri taşıyan, kürkleri değerli, yırtıcı hayvanlar familyasıdır.

Sansarlar renkleri soluk sarıdan koyu kahverengiye değişen yumuşak, yoğun kürklü, ayakları ve bacakları siyah renkte gölgelidir. Kulakları dik ve yuvarlaktır. Boyları kuyruk hariç 48 - 65 cm arasında değişir. 1,5 kg'dan ağır olabilirler. Erkekleri dişilerinden büyüktür. Kuyruk uzunluğu ise toplam boyunun yaklaşık 1/3'dür. Tırmanış ve avlarını tutmak için kullandıkları geri çekilemeyen pençeleri vardır.

Sincap, fare, tavşan, kuş, balık, böcek ve yumurta ile beslenirler. Mevcut olduğunda meyve ve fındık da yerler. Yemek bol olduğunda 2 km2 yeterliyken kıtlık olduğunda 20 km2 alanı tarayabilirler. Sansarlar, yerleşim yerlerinde yetiştirilen tavuklara da saldırabilirler. Ormanlık alanlarda yaşarlar ve genellikle yalnızdırlar. Sıkıştırıldıklarında ve kaçamadıklarında saldırabilir ve tehlikeli olabilirler.
( 0 soru/yorum )