Şehirler arası il telefon alan kodları

Güncellenme: Soru/Yorum: 2
Şehirler arası alan kodları, bir telefon numarasının hangi şehre ait olduğunu gösteren üç haneli numaralardır. Bu numara sayesinde aynı telefon numaraları farklı farklı illerde defalarca kullanılabilmektedir.

Türkiye'de yurt içi aramalarda alan kodu çevrilmeden önce şehirler arası çıkış kodu olan "0" tuşuna basılır. Yurtdışından herhangi bir Türkiye ili aranmak istendiğinde de ilgili ülkenin yurtdışı çıkış kodu –ki bu genellikle 00 veya 001'dir– sonra "90" Türkiye ülke kodu, sonra da şehrin alan kodu ve numara çevrilir. Örneğin Ankara'dan İstanbul Avrupa Yakası aranırken "0 212", Almanya'dan İstanbul Avrupa yakası aranırken de "0090 212" çevrilir.

Türkiye şehirler arası alan kodları ve hangi ile ait olduğu bilgisi aşağıdaki listede ve harita da gösterilmiştir. Buna ek olarak ilgili illere verilen bağlantılardan da bir telefon numarasının hangi ilçeye ait olduğunu da öğrenebilirsiniz.

Türkiye haritası üzerinde şehirler arası il telefon alan kodlarının gösterimi
Türkiye haritasında il alan kodları
(2x Batı Anadolu ve Trakya, 3x Orta Anadolu, 4x Doğu Anadolu)

Ayrıca, Türkiye içinden örneğin İstanbul Anadolu yakasından size gelen bir çağrının numarası 0 216 veya +90 216 olarak başlar. Eğer numara bu şekillerde değil de +216 veya 00216 (çift sıfırlı) olarak başlıyorsa bu bir İstanbul alan kodu değil Tunus'a ait olan bir ülke kodudur. Tunus'un ve diğer ülkelerin ülke ve şehir alan kodlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

( 2 soru/yorum )

Soru ve Yorumlar: 2


Anonim:
0212 702 güvenilir nomu hangi ilçenin
2/2/21 18:01
Mustafa:
"0212 702" ile başlayan yüzlerce belki binlerce numara olabilir. bu numaraların güvenirliliği hakkında kesin bişey söylemek mümkün değil. Yine de sizi arayan herhangi bir numaraya kişisel bilgilerinizi vermeyin ve herhangi bir şey kabul etmeyin, onaylamayın.
2/2/21 18:16