İndükleme nedir? İndüklemek ne demektir? Anlamı

Güncellenme: Soru/Yorum: 0
Bir mıknatıs ile bir devreyi indükleyerek elektrik akımı üretmek
İndükleme
İndüklemek, elektromanyetizma ve elektriksel sistemlerde kullanılan bir terimdir. Bir devreyi indüklemek, genellikle bir elektromanyetik alan veya bir başka devre vasıtasıyla o devrede elektriksel akım veya gerilim oluşturmaktır. Bu işlem, birincil bir devreden ikincil bir devreye enerji veya sinyal iletmek için kullanılabilir. Elektromanyetik indüksiyon prensibi, bir manyetik alanın bir bobin içinde elektrik akımı indüklemesine dayanır. Benzer şekilde, bir antenin elektromanyetik dalgaları alması ve bu dalgaları elektrik sinyallerine dönüştürmesi de indükleme sürecine örnektir.

  • İndüklemek: (fizik) Kapalı bir devreyi, şiddeti her an değişen bir manyetik alanın içine koyarak onun üzerinde bir elektrik akımı elde etmek.
  • İndükleme akımı: İndüklemeyle meydana getirilen elektrik akımı.
  • İndükleme fırını: Parçaların, maddelerin ya da alaşımların ısıtılması için, indükleme olayından yararlanılan fırın.
  • İndükleme makarası: Elektromanyetik indükleme olayından yararlanarak çok yüksek, fakat kısa süreli gerilimler verebilen aygıt.
  • İndükleme olayları: İndüklemeye yol açan etkenin harekete geçmesiyle hemen oluşmayan ve neden (yer çekimi, ışık vb.) ortadan kalktıktan sonra da bir süre devam eden olaylar.
( 0 soru/yorum )