Geven nedir ne demektir? Geven Bitkisi

Güncellenme: Soru/Yorum: 0
Geven bitkisi
Geven bitkisi
(A. gummifer)
Geven (Astragalus), baklagiller familyasından yetiştiği bölgelere göre farklılaşan yaklaşık 4200 kadar türü bulunan bitki ve küçük çalıların ortak adıdır.

Orta Doğu'da, A. adscendens, A. gummifer, A. brachycalyx ve A. tragacanthus gibi bazı geven türlerinden kitre adı verilen doğal bir sakız çıkarılır. Astragalus microcephalus ve Astragalus gummifer Türk kitresi ya da Anadolu kitresi olarak bilinir.

Tıpta daha çok kullanılan ve hakkındaki araştırmaların en fazla olduğu geven kökü veya Astragalus membranaceous denilen türünün doğal yerleşim alanları Çin'in kuzey ve doğu bölgeleriyle Moğolistan ve Kore'dir. Geleneksel Çin tıbbında A. membranaceus "Qi" adı verilen yaşam enerjisini ve yüzeysel direnci güçlendirmek, irin boşalmasını ve yeni dokunun büyümesini desteklemek için kullanılmıştır. Gevenin, tek başına ya da diğer bitkilerle kombinasyon halinde, bağışıklık sistemi, kalp, karaciğer ve kanser için bir yardımcı tedavi olarak potansiyel faydaları olabileceğini gösteren bazı ön kanıtlar mevcuttur.
( 0 soru/yorum )