Tahta Kurusu nedir? Tahta kurusundan korunma ve kurtulma yolları

Güncellenme: Soru/Yorum: 0
El üzerinde küçük bir tahta kurusu böceği
Tahta kurusu
Tahta kurusu, oturulan ve yatılan yerlerde üreyerek insanları ısırarak kanıyla beslenen, pis kokulu, yassı, 3 - 5 milimetre boyunda küçük bir böcek. Tahta kuruları insanları gece uykuda yakalar ve ısırdıkları yerler kızarır ve genellikle birbirini takip eden eğri büğrü bir yol izler. İnsanın psikolojisini bozabilen yegane hayvandır.

Tahta kurusundan kurtulmak çok zordur ancak imkansız değildir. Bunun için bir ilaçlama şirketi ile görüşüp profesyonel bir yardım almalısınız. Evinizde en ufak bir yer atlanmayacak şekilde ilaçlanmalıdır. Taban döşemelerinin altında boşluklar varsa buralar kireçlenmelidir. Yataklarınız ve tahta kurularının yumurtlayabileceği her yer kaynar su ile yıkanmalı veya bir buhar makinası ile temizlenmelidir.

Yatak ayaklarını su kabına koyarak tahta kurusundan kurtulma yöntemi
Tahta kurusundan kurtulma yöntemi
Bunun haricinde tek gecelikte olsa güvende uyumak isterseniz yukarıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz. Tahta kurusundan arındırılmış bir yatağın ayaklarını su dolu porselen kapların içine koymalısınız. Çünkü porselen çok pürüzsüz bir yüzeye sahip olduğu için böceğin tırmanmasını zorlaştıracaktır. Porselen tuzağını aşarsa bu seferde su engeline takılacaktır. Bu tahta kurularının size ulaşmasını engelleyecek ve sizin güzel bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır. Eğer temiz olduğunu düşündüğünüz bir yatağınız yoksa birleştirilmiş sandalyeler geçici olarak işinizi görebilir. Dilerim kısa zamanda bu tahta kurularından kurtulursunuz, bunun ne kötü bir illet olduğunu çok iyi bilirim.


Bel üzerinde tahta kurusu ısırıkları
Belden tahta kurusu ısırığı

Cilt üzerinde tahta kurusu ısırıkları
Tahta kurusu ısırıkları

Göbek üzerinde tahta kurusu ısırıkları
Göbekte karışık tahta kurusu ısırıkları

Kolda tahta kurusu ısırıkları
Kolda çok yoğun tahta kurusu ısırığı

Sırtta tahta kurusu ısırıkları
Sırtta çok sayıda tahta kurusu ısırığı

Bel bölgesinde tahta kurusu ısırıkları
Bel bölgesinde birbirini takip eden tahta kurusu ısırıkları

Bel ve sırtta tahta kurusu ısırıkları
Bel ve sırt bölgesinde birbirini takip eden ısırıklar
( 0 soru/yorum )