Barakuda nedir? Barakuda Balığı

Güncellenme: Soru/Yorum: 1
Barakuda balığı avladığı balığı yerken
Barakuda balığı avını parçalarken
Barakuda, Sphyraenidae ailesinin yaklaşık 20 tür yırtıcı balığına verilen genel addır. Barakuda balıkları tüm sıcak ve tropikal bölgelerle birlikte daha ılıman bölgelerde de bulunurlar ve 10 - 15 yıl kadar yaşayabilirler. Tuzlu ve 100 metre derinliğe kadar olan orta sularda yaşarlar. Derin okyanuslarda da bulunabilen barakudalar daha çok kıta sahanlıklarına ve mercan resiflerine yakın olmayı tercih ederler.

Özellikle Akdeniz'de daha çok bulunan barakudanın boyu Akdeniz'de 40 - 50 santimetreyi, diğer denizlerde 1 - 1,5 metreyi okyanuslarda da 3 metreyi bulabilir. Genellikle uzunlukları 1,2 - 1,8 m arasında olduğu kabul edilir. Türlerine göre gri, mavi, siyah ve kahverengi renkli olabilirler ve çeşitli desen ve benekleri bulunabilir.

İyi ayrılmış iki sırt yüzgeçleriyle, çıkıntılı alt çeneleriyle, birçok büyük ve keskin dişe sahip geniş ağızlarıyla, ince ve uzun yapılarıyla hızlı ve güçlü balıklardır.

Barakudalar balık yiyen avcı balıklardır; hamsi, kefal ve gargur (yalancı isparoz) gibi küçük balık türleriyle, deniz omurgasız ve kabuklu hayvanlarını ve kalamarları avlarlar ve de avlarını kovalarken kısa süreli 40 km/s'lik hızlara çıkabilirler. Parlak nesneler barakudaların dikkatini çeker ve genellikle altın veya gümüş renkli pullarla kaplı parlak balıklar öncelikli avlarıdır. Barakudalar, köpekbalıkları, katil balinalar ve insanlar tarafından da avlanırlar.

Ayrıca barakudalar cesur, saldırgan ve agresif balıklardır ve büyük olanları insanlar için potansiyel olarak tehlikeli kabul edilir ki, geçmişte yüzücülere saldırgan davranışlarda bulundukları, özellikle de üzerlerinde saat, kolye ve mücevher gibi parlak takı olanlara saldırılarda bulundukları rapor edilmiştir.
( 1 soru/yorum )

Soru ve Yorumlar: 1


Anonim:
Turnanin deniz gormusu
10/12/13 18:40